Informace 5. 2.

Milí rodiče, chtěla bych vám všem popřát hezké prázdniny. Odpočiňte si, užijte si své děti a doufám, že se s dětmi ve zdraví sejdeme po prázdninách. Dovolte mně pár postřehů z posledních dnů.

  1. Stále někteří píšete vzkazy, moc děkuji. Je to pro děti a i pro nás s paní asistentku zpestření a takový optimistický start do nového dne. Paní Jiroušková posílá vždycky vzkaz a k tomu přidá ještě hádanku. Bavíme se celá třída. Moc děkujeme.
  2. Chtěla bych vám vysvětlit, proč nechci, aby děti psaly gumovacím perem. Jednak nás gumování hodně zdržuje v práci a potom, když si dítě chybu vygumuje, nemáte doma přehled, kde dítě tápe. Když děti pracují samostatně, tak potom společně kontrolujeme správnost. Děti chybu opraví škrtnutím (jednou čarou) a napíšou to správně. Rozhodně nechci, aby děti povýšily chybu na svoji „kamarádku“. Ale ví, že chybovat je lidské, že všichni chyby děláme, i my dospělí, ale je třeba se z chyb poučit a snažit se jich vyvarovat.
  3. Prosím, abyste o prázdninách s dětmi četli, alespoň čtvrt hodinku denně. Snažte se zpestřit vycházku s dětmi nějakým příkladem na sčítání a odčítání do 100. A když alespoň dvakrát za prázdniny napíšete dvě tři věty z češtiny, bude to dětem jen ku prospěchu. Děti poslední dny docela pěkně počítaly a i spodoba znělosti jim jde vcelku dobře, tak bych byla ráda, aby z toho úplně nevypadly.

2 thoughts on “Informace 5. 2.

  1. Dobrý den,
    také Vám přeji hezké prázdniny a děkuji za vše, co pro děti děláte.
    Frnochová

    1. Děkuji za uznání. Je to milé a těší mě Vaše pochvala. Pošvicová

Komentáře nejsou povoleny.