Slunce, seno ,3.B…

Nějak náhodou jsme se smluvili s paní učitelkou Haisovou, slovo dalo slovo a už jsme měli naplánovanou cestu do Hoštic a setkání s panem režisérem Troškou. Světe div se, pan Troška už nás čekal s manžely Haisovými na zastávce autobusu. Velice mile nás přivítali a začalo vyprávění. Děti měly spoustu otázek, jak dlouho trvalo natáčení, zlobil jste ve škole, kde jste studoval, jak se natáčejí složité, život ohrožující scény…..a tak dále. Otázek bylo mnoho. Pan režisér je velice trpělivý člověk a tak stále odpovídal. Pak podepisoval a psal srdečná věnování do památníčků. Samozřejmě byly i fotečky.

Pak nás vzala paní učitelka Haisová na Kalný vrch, kde pro nás skřítek připravil sladké překvapení. Samozřejmě jsme se podívali i na hřbitov ke hrobu Michala Tučného. Limonádové osvěžení u Haisů nás také potěšilo a pak už jen projít legendárním Sosnovcem, kde bylo plno menhirů, které tam umístil místní obyvatel. Zastávka na Troškově lavičce a pak už honem rychle na zmrzlinu a do muzea v bývalém JZD. Autobus nás zase v poledne přivezl. Výlet byl moc vydařený, děti byly hodné, počasí krásné. Co více si paní učitelky mohou přát. 🙂 Fotky přidám časem do fotogalerie.

Ráda bych dětem pustila Troškovu komedii Bota jménem Melichar. Nemáte ji někdo na „flešce“? Pokud ano, budu ráda, když ji děti přinesou.