Informace 29.9.

1. Ve čtvrtek si napíšeme diktát. Děti dostanou jednu větu, společně ji rozebereme. Co se píše na začátku a na konci věty. Kolik má slov, řekni první slovo, druhé…..Mohou mít u sebe ty přehledy, kde mají všechna pravidla při psaní vět sepsaná. Některé děti neví, kde ta pravidla mají. Měly to mít v sešitu Diktáty. Klidně jim to tam přilepte.

2. Každý den si sedněte a společně proberte celý den ve škole. Co jsme dělali, ukaž sešity….Prospěje to komunikaci mezi vámi a dítětem a nestane se, že někdo nenapíše úkol navíc, kde se má naučit to, jak se správně píše klička u písmenka t,……

3. V pátek ať si děti přinesou malý nelinkovaný sešit na geometrii. Kupte jim tam prosím „lenocha“. Budou potřebovat ostrou tužku, gumu, pravítko /ne ta malá pravítka na podtrhávání/, trojúhelník.

4.V pátek si napíšeme prověrku na + a – do 10. Budu diktovat rychle. V pondělí totiž začneme sčítat a odčítat s přechodem přes 10 a tam neuspěje ten, kdo neumí sčítat a odčítat do 10 rychle a správně. Samozřejmě budeme potřebovat 10 víček červených a 10 modrých. Mohou být i knoflíky. Ale barvy zachovejte. Jiné barvy by nás pletly.

Možná se vám zdá, že jsem náročná, ale jistě mně dáte za pravdu, že to děti budou potřebovat a určitě se jim to sejde. A kdy jindy pojme mozek spoustu informací, když ne v tomto věku. A sami si sáhněte na srdce, určitě máte rezervy. A když nestíháte, oslovte babičky a dědečky. Čekají na to. 🙂