Informace

1. Dneska jsme měli zase „adventní chvilku“. Povídali jsme si o adventu, děti mně odpovídaly na legrační otázky. Moc děkuji paní Jirouškové, která opět upekla pro děti takové malé koblížky s ozdobou navrch. Jak to, paní Jiroušková, děláte, že máte tolik času a energie? 🙂 Též děkuji paní Mažgutové, ta nám zase oloupala zdravé ovoce, na které si děti pochutnaly. Prosím, pokud neuděláte občerstvení pro všechny děti, raději nic neposílejte. Je pro mě obtížné to rozdělit.

2. Zakázala jsem dětem používat ve škole mobilní telefony. Minulý týden si jeden žák hrál s mobilem dokonce při hodině češtiny. Pokud byste se k zákazu měli nějaké výhrady, samozřejmě přijďte, domluvíme se. Ať si děti o přestávce povídají, hrají, hraček tam máme dost. Mohou si i nějakou hračku přinést.

3. Všechny děti už píšou perem.

4. Dneska děti dostaly poprvé dva úkoly. Uvidíme, jak to budou zvládat. Z matematiky je nechte pracovat samostatně, třeba tužkou, pak to jenom překontrolujte. Poprvé jsme si také zapsali domácí úkol do úkolníčku.

5. Přípravě na vyučování věnujte denně maximálně hodinu a to ne vcelku, ale rozdělte jim to třeba na tři části. Pokud se vám zdá, že toho má dítě moc, udělejte jen část úkolu. Ale napište mně to do úkolníčku nebo do pracovního sešitu. Dětem se hodně věnujte, povídejte si s nimi, hrajte , třeba i nějaké edukativní hry. Rozhodně se vám to vrátí. Chápu, bojujete s časem, ale co je důležitější, než vaše dítě.

One thought on “Informace

  1. Nemusíte děkovat …
    Jsem ráda, že dětem chutnalo?

Komentáře nejsou povoleny.