Školní rok 2016-17

Milé děti, vážení rodiče. Prázdniny pomalu končí a já si dovoluji připomenout se. Doufám,děti, že čtete nějakou pěknou knihu a v září se pochlubíte zápisem do čtenářského deníčku, který jsme si spolu společně zavedli. Moc se na vaše záznamy těším. Také snad procvičujete sčítání a odčítání do 20, samozřejmě hravou formou. Můžete si s rodiči hrát na obchod. Psaní jste procvičili určitě psaním pohledů z tábora nebo z  dovolené s rodiči. Měli byste také nacvičit svůj podpis, protože hned druhý den školy si všichni sami nadepíšete sešity svým jménem. Rozhodla jsem se, že už letos nebudeme psát gumovacím perem, ale budeme používat pero obyčejné. Ti, kteří stále drží  špatně pero, a nebylo vás málo, by si měli pořídit pero Stabilo, které mají v papírnictví. Stojí sice okolo 200 Kč, ale pero vám nedá jinou možnost než ho držet správně. Všechny věci, které ve škole budeme potřebovat si podepište, víte, co se neustále nacházelo věcí, které nikomu nepatřily. První den školy nebudete nic potřebovat a druhý den si přineste sešity. Na ČJ se širokými linkami, myslím, že to bylo číslo 512 a na M s úzkými linkami č. 513. Dbejte na to, aby sešity na ČJ měly pomocné linky. Je to úleva pro rodiče, aby vám nemuseli linkovat. Rozvrh hodin dostanete první den nakopírovaný a druhý den pojedeme podle rozvrhu.Prosím, nastřádejte si víčka z pet lahví. 10 červených a 10 modrých. Využijeme je při sčítání a odčítání do 20 s přechodem přes 10.  Doufám, že jste si moje řádky přečetli v prázdninové pohodě. Užijte si poslední necelé dva týdny prázdnin a občas si na školu vzpomeňte. Zdravím vás a moc se na vás všechny těším.

2 thoughts on “Školní rok 2016-17

  1. Paní učitelko, nějak to zase uteklo, ale nedá se nic dělat:-). Chci se zeptat, bude nějaký seznam věcí, co mají děti mít?

    1. Zdravím. Seznam věcí jsem neplánovala, ale mohu něco vytvořit. Je to stejné jako loni. Napište a já něco vyvěsím. Pozdravujte Matýska.

Komentáře nejsou povoleny.