Informace

  1. Prosím ať děti píšou úzká písmena, opravdu jim věřte. Oni až budou psát věty takhle úzká psát nebudou, ale celkově užší budou, nebojte se. A úzké písmo je moc pěkné, úhledné, uvidíte, že některé děti budou psát „krasopis“.
  2. Dneska jsme psali poprvé diktát, nedopadlo to tak špatně. Nejvíc chyb dělaly děti ve velikosti písma, přestože jsem to vysvětlovala, pochopila jen hrstka. Doma procvičte, prosím. Některé děti neměly sešity, to mě dost mrzí, protože je vidět, že PC je rodičům  cizí. Z matematiky to bylo horší, ta dopadla špatně. Rozhodla jsem se, že dětem, kterým to opravdu nejde povolím počítání na prstech….DOČASNĚ. Já vím, že to je nemilé, ale je to jen otázka drilu, nijak jinak se to nenaučí. A když se nenaučí rychle zpaměti do 10, věřte, že budou mít potíže při dalším sčítání a odčítání  do 20, do 100. Děti musí zpaměti umět spoj, že 3, 2 a 5 patří k sobě. /při plus i minus/

2 thoughts on “Informace

  1. Paní učitelko,

    Matyáš mi vyřídil, že nemají psát tlustoprdy…..tak jsem si to teda vzala k srdci. Včera jsem ho donutila psát baculaté A a nevěřila jsem mu:-(. Dostal kvůli mě 2.

Komentáře nejsou povoleny.